Skolresa på Idre fjäll

Idre, en liten ort i nordvästra Dalarna, förknippar vi främst med vintersport. Lite mindre än Åre och Sälen, men ändå väldigt populär. Vad som är mindre känt är att Idre fungerar lika bra på sommaren. Här kan man ägna sig åt ridning, frisbeegolf och kanot, perfekt för en klassresa.

Forsränning är en av de lite mer actionfyllda aktiviteterna på plats. Erfarna forsguider tar er med på en resa med gummibåt ni sent ska glömma. Tvivlar ni på att vattnets kraft tar er fram med tillräcklig fart ska ni veta att Njupeskär, Sveriges högsta vattenfall, finns i Idreområdet.

Vill ni ha action på mark kan ni testa att köra mountainbike på Idre fjäll. Även här finns duktiga guider som anpassar resan efter era förkunskaper. Och även utan cyklar går det att få adrenalinet att pumpa, i en höghöjdsbana 4-10 meter upp i luften med hela tre linbanor. Eller testa klättring på en klättervägg på Idre Fjälls aktivitetscenter, där det också finns mer stillsamma aktiviteter som bowling och minigolf.

Idre är annars främst orörd vildmark. Fjällvandra, åk på bäversafari med kanot, testa på att rida, spana in renar eller ett björnide. På kvällen grillar ni pinnbröd runt lägerelden under en så kallad eldkväll, det är underhållning befriad från Netflix och internet.

I Idre bor ni i stugor eller lägenheter. Till Idre åker ni tåg till Mora och därifrån en anslutningsbuss, eller buss hela vägen med något av de bussbolag som har trafik till Idre från de stora städerna söderöver.

Är det något som saknas? Pengar kanske. Fyll i så fall på kassan med hjälp av DelikatessKungen. De har redan samarbetat med tiotusentals grupper av skolklasser och idrottslag som upptäckt att det är ett smidigt sätt att tjäna pengar. Så här går det till:

Ni får hem varuprover och säljkataloger. Sedan tar ni upp beställningar på DelikatessKungens läckerheter, som salami, cheddarost, ekologisk olivolja och belgiska praliner. Antingen hos vänner och grannar eller hos lokala företag som i sin tur kan ge bort dem till sina kunder eller leverantörer. Eftersom kvaliteten är hög och varorna levereras i smakfulla förpackningar är de populära presenter.

När säljperioden är över levererar DelikatessKungen varorna till er, ni levererar dem till slutkunderna, tar betalt och får en del av vinsten. Eftersom försäljningen är provisionsbaserad bestämmer ni själva hus mycket tid ni vill lägga på jobbet.