Försäljningstips

Att tjäna pengar till klassresa handlar om metodiskt arbete. Se till att ni hela tiden utökar er kundkrets med fler och fler kunder. Sikta högre och längre. Det är nämligen genom att skapa fler och fler kunder som ni jobbar mot målet som ni har satt upp med er försäljning: Att kunna få åka iväg på en efterlängtad klassresa. Här ska ni få ett par användbara tips om hur ni ska kunna bli effektiva och framgångsrika i att tjäna pengar till klassresa.

Happy children

Sätt upp en klar och tydlig målsättning

Att hela tiden jobba med ett klart och tydligt formulerat mål med er försäljning gör det hela betydligt lättare och dessutom mer greppbart. Många av de skolklasser som med stor framgång har sålt diverse produkter berättar att de innan sin säljperiod beslutade gemensamt att varje elev eller familj i klassen skulle sälja ett visst antal korvar. Detta gjorde att alla i klassen höjde sig över genomsnittet och att många elever sålde betydligt fler salamis än vad som förväntades av dem. En tydlig målsättning gör att alla vet hur högt ribban ligger.

SMS, Facebook och andra sociala forum

Det finns massor med sätt att tjäna pengar till klassresa. När det handlar om att ragga kunder så kan man nog lugnt säga att himlen är enda gränsen. Det finns nämligen ingen som helst hejd på hur ni kan använda er egen fantasi för att hela tiden hitta nya vägar till fler kunder. När ni har bestämt er för att sälja en viss produkt så gäller det att ni verkligen trumpetar ut ert budskap till så många som möjligt. Grejen är ju att det är världens bästa produkt som ni kommer med. En pryl som ingen kan klara sig utan. Här kan ni ta hjälp av all den nya teknik som finns. Sprid nyheten på Facebook och Twitter och alla andra sociala forum som finns på nätet. Skicka SMS till alla som ni har i er telefonbok om att ni försöker tjäna pengar till er klassresa. Men glöm inte alla ”gamla” sätt att marknadsföra sig på. Sprid flygblad i grannarnas brevlådor och tapetsera stan eller samhället där ni bor med budskapet om er försäljning. Ring runt till vänner och släktingar och fråga om de skulle vilja köpa. Låt era föräldrar hjälpa till genom att ragga kunder på sina arbetsplatser.

Summa summarum så är det bara er egen fantasi som sätter gränserna för vad som är möjligt eller inte. Eller som Brasse säger i TV-serien Fem myror är fler än fyra elefanter: ”Alla sätt är bra utom de dåliga!”