Resmål

En klassresa kan betyda så otroligt mycket. Alla som någon gång har varit iväg på en klassresa vet hur otroligt pirrigt och spännande det är att få resa iväg någonstans tillsammans med kompisarna i klassen. Långt bort eller på mer närmare håll spelar väl egentligen ingen som helst roll eftersom det ändå är en såpass häftig upplevelse att bara få dra iväg på ett enda långt äventyr tillsammans. Er klassresa kommer sedan att vara ett kärt minne för resten av livet. Även om du skulle leva tills du är 100 år så kommer du alltid att kunna minnas den där rent ut sagt magiska känslan när ni i klassen åkte iväg tillsammans med lärare och ett par föräldrar på det som ni upplevde som världens häftigaste klassresa. Du kommer att minnas vad ni gjorde och hur ni bodde, vad ni åt och om vattnet på badstranden var isande kallt eller mer angenämt varmt.

En klassresa kan innehålla så många olika moment och exakt vad ni kommer att få uppleva är naturligtvis helt och hållet beroende på vart ni åker någonstans. Här ska vi dela med oss av några tips på vart ni kan åka någonstans på er klassresa.

Glada skolbarn

Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad och dessutom Skandinaviens största stad. Fördelarna med att åka på klassresa till Stockholm är väldigt många. Vår huvudstad har väldigt mycket att bjuda på för alla som besöker staden. Stockholm har helt enkelt allt som en klassresa ska och bör innehålla. Gröna Lund, Skansen, Vasamuseet, Medeltidsmuseet, Kungliga slottet, Riksdagshuset, strosa bland de smala gränderna i Gamla Stan. Det är bara några exempel på grymma sevärdheter i Stockholm. Om det är shopping som lockar så finns det massor av mysiga affärer att besöka här.

Köpenhamn

Köpenhamn är inte bara huvudstaden i Danmark, det är också vår närmast belägna kontinentala storstad. Man skulle kunna säga att Europa börjar i Köpenhamn. Här finns massor att göra och upptäcka om man åker hit på en klassresa. Tivoli får ni absolut inte missa och om det skulle vara som så att ni inte kan få nog av karuseller och häftiga berg- och dalbanor så ska ni besöka Dyrehavsbakken som är ett annat tivoli strax utanför Köpenhamn. Här finns bland annat världens längsta berg- och dalbana som är byggd i trä. Den enorma shoppinggatan Ströget mitt i Köpenhamn city med spännande butiker och myllrande folkliv är en annan gjuten måste-grej på er klassresa hit. Köpenhamns allra mest berömda kändis sitter ensam på en sten i vattnet nere vid hamnen i Langelinie. Vi talar givetvis om statyn Den Lilla Sjöjungfrun.

Göteborg

Göteborg är Sveriges andra stad storleksmässigt och den femte största staden i Norden. I runda slängar bor det en miljon människor i storstadsområdet som går under namnet Storgöteborg. Åk på skolresa till Göteborg, staden med massor av sköna upplevelser. Det finns massor att se och göra där. Bo på lyxiga hotell, välj bland äventyrliga aktiviteter och shoppa järnet i Göteborgs centrum där allt ligger runt hörnet. Hoppa på spårvagnen som i lagom fart rullar genom staden och några minuter senare är ni framme vid Lisebergs entré där åkattraktioner i stil med Flum Ride och berg och dalbanor väntar på er. Våga trotsa din egen rädsla och åk AtmosFear.