Tjäna pengar

För att ni ska kunna komma iväg på ert planerade äventyr så måste ni hitta ett bra och effektivt sätt att kunna tjäna pengar för att på så sätt finansiera er klassresa. Här finns det väldigt mycket som man kan göra för att lyckas med konststycket att kamma hem de där pengarna som ni så väl behöver för att äntligen kunna komma iväg. Många kanske tror att man halvt om halvt måste jobba ihjäl sig för att tjäna pengar till en klassresa och att det skulle vara jobbigt och besvärligt att tjäna pengar till en klassresa, men det behöver inte alls vara på det sättet. Hemligheten till en framgång på det här området – att tjäna pengar till klassresa – handlar om att man måste hitta rätt metod för att få in de där pengarna. När det är gjort så sköter allt det andra sig själv.

Vi ska här och nu ta och bjuda på några smarta tips på hur man som skolklass eller grupp kan tjäna pengar till en klassresa. Häng med nu så åker vi.

Klippa gräs/skotta snö

Allihop har ni med hundraprocentig säkerhet äldre personer i er närhet som med glädje skulle betala er en slant för att kunna få hjälp med att klippa gräs eller att skotta garageuppfarten fri från snö. Oavsett vilken årstid det är så finns det alltid någon praktisk syssla att utföra hos människor som av en eller annan anledning inte fixar sådant på egen hand. Och det fina i kråksången är ju att ni utför en medmänsklig handling samtidigt som ni tjänar pengar till er klassresa.

Glada barn3

Ordna Lilla Melodifestivalen på skolan

Melodifestivalen är ett programkoncept som mer än halva Sveriges befolkning följer varje år. Diskussionen går alltid het i skolor och på arbetsplatser om det verkligen var rätt låt som vann eller inte. Ett bra sätt att tjäna pengar till klasskassan är att arrangera Lilla Melodifestivalen på er skola. Detta är Mello i budgetformat, skulle man kunna säga. Låt era skolkompisar anmäla sitt deltagande där de mimar till en känd låt från ”den riktiga” Melodifestivalen. Sedan tar ni inträdesavgift samt säljer godis, läsk och varm korv under kvällen. Pengarna som ni tjänar på grejen går rakt in i er klasskassa.

Sälj Delikatesskungens salami

Delikatesskungen är ett företag som de allra flesta förmodligen redan känner till. Sedan starten 1992 så har Delikatesskungen hjälpt långt fler än 20 000 skolklasser, föreningar och idrottsklubbar att kunna tjäna pengar och därmed kunnat göra verklighet av sina drömmar om spännande projekt som man vill genomföra.