Isaberg, klassresa i naturen

Oavsett vilken tid på året ni vill åka på skolresa finns Isaberg Mountain Resort. Var ligger det då, Kanada, Colorado, Australien…? Nej, trots det exotiska namnet ligger anläggningen i Småland, närmare bestämt mellan Jönköping och Gislaved, så resan kräver varken pass eller flygbiljett. Ni tar enklast tåg till Hestra station eller busslinje 132 direkt till Isaberg.

På Isaberg är man proffs på skolresor. De har färdiga skolresepaket, men har ni egna förslag sätter de ihop ett skräddarsytt paket utifrån era önskemål. Och det finns att välja på! På vintern är skidåkning av alla de slag i centrum. På  sommaren har Isaberg Mountain Resort en höghöjdsbana och en hinderbana, äventyrsgolf, mountainbikes, en bastuflotte och diverse vattenaktiviteter som kanoter, kajaker och båtar för uthyrning. Förutom bad och fiske. Ni kan också ägna er åt fotboll, brännboll eller orientering. Är ni beredda att åka lite finns bl a tennis, badminton, gokart och westernnöjesparken High Chaparral på nära håll.

Under vistelsen på Isaberg bor ni i deras mysiga stugby, fyra elever per stuga. De är utrustade med kompletta kök så att ni kan laga er egen mat, men om ni föredrar att få den lagad finns en restaurang med rimliga priser.

Fast gränsen för vad som är rimliga priser beror kanske på hur mycket pengar man har. Vill er klass ha lite större valfrihet kan ni fylla på klasskassan innan ni bokar in er på Isaberg. Det finns massor med aktiviteter man kan ägna sig åt för att tjäna pengar. Ett av de moderna sätten är att inleda ett försäljningssamarbete med något företag som jobbar ihop med skolor och föreningar. På det sättet slipper man ta ekonomiska risker eller själv komma på vad som funkar och inte.

DelikatessKungen har lösningarna. De har sålt delikatesser i över 30 år. De har en rad olika produkter som inte går att köpa i butik utan som bara säljs av ungdomar som ett sätt att finansiera en klassresa eller ett träningsläger. Med hjälp av DelikatessKungens försäljningsmaterial och smarta app tar ni upp beställningar. Varje elev får dessutom en personlig webbshop som ni kan marknadsföra i sociala medier.

När ni känner er färdiga med försäljningen levererar ni varorna till kunderna och tar samtidigt betalt. Ju mer ni säljer, desto mer pengar blir det. Många tidigare grupper har varit så nöjda att de återkommit för att tjäna pengar till en ny skolresa.