Vildmarksäventyr i Skåne

High Chaparral känner de flesta till som en småländsk temapark med westerntema, men Lone Star Konferenscenter utanför Höör mitt i Skåne är mindre känt trots att det i många år varit ett givet val för mängder av konferenser, firmafester, svensexor och kompisgäng.

Och skolresor! Lone Star är ett äventyrscenter som lämpar sig mycket väl för en skolklass, oavsett om man vill tillbringa en dag där eller flera dagar med övernattningar. De har färdiga skolresepaket, men med stora möjligheter att själva välja hur dagarna ska se ut. För här finns mycket att göra, aktiviteter som ”Hjältarna på Fortet”, kanotpaddling, yxkastning, linbana, lassokastning, bågskytte och en mekanisk tjur. När ni vill sitta ner och ta igen er finns underhållning i form av band och DJ:s.

När ni blir hungriga finns det hela tre olika restauranger: Wild West Saloon, Country House och Long Horn Saloon. Alla tre med en känsla av Texas Steakhouse, men det finns inte bara hamburgare och grillbufféer utan också vegetariska alternativ och härliga efterrätter som cheesecake, blåbärspaj och glass.

På Lone Star finns flera olika boendealternativ i stugbyn Camp Wild West. Ni kan bo i stugor med sju bäddar per rum eller på Trapperhouse, ett vandrarhem i westernstil. Här finns också en utomhuspool och en timrad bastustuga.

Känns Lone Star Konferenscenter som ett lämpligt mål för er klassresa (eller ett stopp på vägen bland många) är det bara att boka och planera. En del av planeringen är möjligen att göra ett överslag för hur mycket det kommer att kosta. Ingen skolresa har obegränsad ekonomi och det gäller gissningsvis er också.

Behöver ni mer pengar i klasskassan kan ni testa ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen. Det kan finansiera hela skolresan eftersom ersättningen är provisionsbaserad. Ju mer ni säljer, desto mer pengar till klassen.

Det hela är mycket enkelt. Först tar ni upp beställningar på DelikatessKungens produkter, som ekologisk olivolja, dragerade mandlar och prisbelönt cheddarost. Ni kan sälja på nätet, i bostadsområdet, bland lokala företag, släkt och vänner, det bestämmer ni själva. Till er hjälp har ni DelikatessKungens försäljningsmaterial och en praktisk app som håller reda på vad ni sålt.

När försäljningen är klar skickar DelikatessKungen ut varorna till er kontaktperson. Sedan levererar ni dem till kunderna, tar betalt och behåller er andel. Ni behöver alltså inte ligga ute med pengar, allt ni satsar är tid och engagemang.