Klassresa till Istanbul

Istanbul2
Kom iväg på ett riktigt spännande och intressant äventyr som tar er till Istanbul. Vi på bloggen brukar som nog varje uppmärksam bloggläsare redan har upptäckt passa på att dela med oss av olika tips och idéer som handlar om det här med att åka på klassresa. Vår ambition är nämligen att kunna tipsa er om olika resmål som ni kan besöka på er klassresa. Vi vill med andra ord vara ett i allra högsta grad användbart hjälpmedel som ni kan använda er av i klassen när ni jobbar med att tjäna pengar till klassresa. Idag vill vi tipsa er om Istanbul.

Åk på klassresa till Istanbul
Istanbul är en stad som har otroligt mycket att erbjuda sina besökare. För det första är det en mycket gammal stad där det har bott människor ända sedan stenåldern. Sedan är det en världsstad som har spelat en mycket central roll politiskt, religiöst och kulturellt genom hela historien. Istanbul var under väldigt lång tid Turkiets huvudstad men den rollen har numera tagits över av Ankara. Detta är dock inget som på något sätt har fått turistströmmarna till Istanbul att avta det allra minsta. Tvärtom är det så att antalet turister som kommer till Istanbul ökar oavbrutet. Åk på klassresa till Istanbul och ni kommer att mötas av en stad som närmast kan liknas vid en slags vägkorsning där öst möter väst samtidigt som historia och nutid möts just här. Istanbul är en spännande stad att besöka och folket som bor här brukar vara väldigt måna om sina besökare på så sätt att man gärna ställer upp och hjälper till, förklarar och visar vägen samtidigt som man är väldigt nyfikna på alla turister. En klassresa till Istanbul kommer att bli ett minne för livet för er allihop.

Att göra i Istanbul
Shopping, musik, caféer, historia. Det finns något för alla som kommer till Istanbul. Blå Moskén, Hagia Sophia och Topkapipalatset är sevärdheter i Istanbul som brukar locka till sig många besökare. Ett hett tips är att ni bokar er klassresa till Istanbul i god tid innan avresan. Intresset för att besöka Istanbul är nämligen mycket stort.