Åk på klassresa till Dublin

Om man som skolklass har jobbat hårt under en kanske ganska lång tid med att tjäna pengar till klassresa så finns det ingenting på denna planet som ens har skuggan av en chans till att kunna gå upp emot den helt enorma känslan av att äntligen få komma iväg på det där så hett efterlängtade äventyret. Efter en sådan kämpainsats så är ni verkligen värda den där klassresan allihop. Visom alla vet bloggen som vill vara med och tipsa om olika spännande och intressanta resmål som man kan åka iväg på när man har lyckats tjäna pengar. Håll med om att det finns många städer och platser i vår värld som det skulle vara grymt spännande att få besöka. Idag skulle vi vilja tipsa er om republiken Irlands huvudstad Dublin.

Dublin4

Klassresa till Dublin
Dublin – eller Baile Átha Cliath som staden heter på det lokala språket iriska – är en mycket trevlig stad som har massor att erbjuda en klass som åker dit på en klassresa och Dublinborna är mycket vänliga och hjälpsamma, vilket ni kommer att upptäcka ganska snart. Ni kan flyga till Dublin för i princip en spottstyver med Ryan Air från Skavsta flygplats utanför Nyköping och väl framme så landar ni på Dublin International Airport. Sedan är det bara att hoppa ombord på en av de lokala bussarna som tryggt och säkert tar er in till de centrala delarna av Dublin. Alla vägskyltar och alla offentliga utrop i Dublin är på både engelska och iriska vilket ger en slags gemytlig knorr på det hela. Det är något mysigt över att man anstränger sig så hårt för att bevara sin egen särart på det här sättet.

Att se och göra i Dublin
Det finns hur mycket som helst att se och göra i Dublin under en klassresa dit. Om ni bokar ert boende på ett vandrarhem i centrum så bor ni mitt i smeten. Missa inte Phoenix Park med sitt väldiga Wellingtonmonument. Hoppa ombord på en av de gröna turistbussarna som tar er runt på en sightseeingtur runt stan eller ta en tur på floden Liffey som flyter genom Dublin. Trinity College, Dublin Castle och S:t Patricks Cathedral är andra sevärdheter som ni inte heller får missa. Mer information om Dublin hittar ni här.