Besök Kiruna med klassen

Kom iväg på ert livs mest spännande och utmanande klassresa någonsin, en klassresa som ingen av er kommer att glömma även om ni skulle råka bli 100 år hela bunten. Vad är det vi svamlar om egentligen? Jo, vi talar om att åka iväg så långt norrut som man praktiskt taget kan komma i vårt avlånga land, till Kiruna.
Kiruna2
Det här är ett resmål som man faktiskt kan åka på klassresa till vid vilken tid som helst på året men det som man ska komma ihåg att hålla i minnet är att eftersom Kiruna ligger norr om polcirkeln så råder det under vintern tre veckor polarnatt, det vill säga solen går inte över horisonten medan det under fem veckor på sommaren istället är midnattssol vilket betyder att solen inte går nedanför horisonten. Det kanske har sin tjusning att åka på klassresa till Kiruna och uppleva det totala midvintermörkret men vi på bloggen skulle nog ändå vilja dra en lans för att ni istället åker på klassresa hit upp under sommaren istället för att på ort och ställe vara med om den minst sagt säregna känslan av att solen fortfarande är uppe på himlavalvet även om klockan sedan länge har passerat midnatt.

Åk på klassresa till Kiruna
Åk till Kiruna. Bara känslan av att befinna sig så pass långt norrut är helt oslagbar. Det finns massor som ni i klassen kan göra, se och uppleva under en klassresa till Kiruna. Uppe på berget Luossavaara har man en helt otrolig utsikt över Kiruna och vid klart väder ser man ändå bort till Kebnekaise 66 kilometer bort. Glöm inte att ta med kameran. Under sommaren finns det massor av olika aktiviteter att ägna sig åt. Allt från ett mysigt besök på en draghundskennel till fartfylld forsränning eller ett besök i ett sameläger. I Kiruna driver LKAB det som faktiskt är världens största järnmalmsgruva och ni som klass kan få besöka gruvan i Kiruna. Bestig Kebnekaise som är Sveriges högsta berg. Om ni inte vill vandra själva så finns det välutbildade guider som hjälper er tillrätta under er vistelse på berget. Läs mer om Kiruna här.