Skolresa på engelska landsbygden

När man åker till England blir det ofta London. Dit går det flyg från Arlanda och Landvetter flera gånger om dagen och där finns mycket att se och göra. Men även den engelska landsbygden bjuder på sevärda pärlor som passar bra för en skolresa.

Stonehenge, 12 km utanför Salisbury, är en av de kändaste. Det är en cirkelformad stensättning omgärdad av en ringgrav. De äldsta delarna av monumentet är över 5 000 år gamla. Sedan har det byggts på under ett par tusen år. Stonehenge finns med på Unescos världsarvslista och är ett populärt resmål, så det erbjuds både bussresor och guidade turer.

Ett imponerande slott är Blenheim Palace, nordväst om Oxford. Här föddes Winston Churchill och levde sina första år. Efter det var han premiärminister i två omgångar och ligger numera begravd i grannbyn Bladon. Blenheim Palace marknadsför sig numera som ”Britain’s greatest palace” och erbjuder bågskytte, minigolf och andra friluftsaktiviteter.

Ett annat engelskt slott många har sett är det från tv-serien Downton Abbey, eller Highclere Castle, som det heter på riktigt. Där finns uppemot 300 rum, så även om inte hela slottet är öppet för allmänheten kommer det ta en stund att gå igenom. Och det är ändå bara insidan. Även omgivningarna utomhus är storslagna.

Är ni intresserade av brittiska tv-serier finns det förresten många välbekanta miljöer på den engelska landsbygden. Broadchurch är inspelad längs kusten vid Dorset i sydvästra England och Tillbaka till Aidensfield återfinns i North Yorkshire i norra England.

Vare sig ni vill åka runt hela landet på klassresan eller nöjer er med ett eller två ställen kommer det att gå åt pengar. De har ju dessutom förmågan att öka antalet möjligheter beträffande transporter, mat och boende. Så spara redan nu genom att sälja delikatesser åt DelikatessKungen. De tillhandahåller belgiska chokladpraliner, lufttorkad salami och andra godsaker som ni säljer mot provision, där ni bor eller på nätet.

Först tar ni upp beställningar. Sedan får ni hem varorna och levererar dem till kunderna samtidigt som ni tar betalt. På det här sättet behöver varken ni eller kunderna ligga ute med pengar utan kan känna er helt trygga. Eftersom ersättningen helt och hållet beror på hur mycket eleverna säljer behöver ni inte bestämma hur mycket ni ska jobba, men tidigare klasser har betalat hela skolresan genom försäljningen och sedan kommit tillbaka för att tjäna ihop till nya.