Skolresa i lågsäsong

Klassresor och andra skolutflykter görs ofta på försommaren eller i anslutning till något lov. Det kan vara svårt att få till vettiga alternativ, men finns det någon möjlighet att åka på skolresa andra tider på året finns pengar att spara eftersom det alltid är billigare under lågsäsong.

Det gäller alla resor, inte bara skolresor. Priser styrs av tillgång och efterfrågan. Vill man resa när alla andra vill resa blir allt lite dyrare. Flygstolar, hotellrum och stugor går alla upp i pris under sportlovet, påsken och sommaren, så den som kan gå emot strömmen kan göra ett klipp.

Ett annat sätt att spara pengar på resan är att boka långt i förväg alternativt att hoppa på i allra sista stund, så kallade sista-minuten-resor. Det första kräver framförhållning, det andra flexibilitet. En grupp på ett 30-tal personer har svårt att boka resa i sista minuten, att boka långt i förväg kan vara lättare att få till.

En fördel till med att långt i förväg bestämma vart och när ni ska åka är att ni då har lättare att samla ihop de pengar som krävs. Kanske är det lite lättare också eftersom man är mer motiverad att tjäna pengar till ett tydligt mål än ett mer diffust.

Att tjäna pengar till en skolresa kan man göra på olika sätt. Det minst komplicerade är att utföra någon form av jobb som ni får betalt för. Som minderårig kan man inte jobba med vad som helst, men det finns många möjligheter.

En är att sälja DelikatessKungens produkter. De jobbar just med unga grupper som behöver pengar till idrottsresor och skolresor. Ungdomarna säljer företagets delikatesser på hemmaplan, antingen till privatpersoner, grannar, släkt och vänner, eller till lokala företag som i sin tur kan ge bort dem till sina kunder eller leverantörer.

Först tar man upp beställningar på ekologisk olivolja, lufttorkad salami och andra delikatesser. Sedan levererar man varorna till kunderna samtidigt som man tar betalt. Eftersom ersättningen är provisionsbaserad tjänar klassen mer pengar till klasskassan ju fler delikatesser de säljer. Andra grupper har betalat hela sin klassresa med denna försäljning som enda inkomstkälla, så lägger man energi i säljandet kan det betala sig rejält.