Med skolan till Skara

Semester i Skara är för många synonymt med Skara Sommarland. Visst, det är en nöjespark för alla åldrar som har en campingplats med både stugor och tältboende, massor av aktiviteter och rabatt för skolklasser. Men Skara är mycket mer, så om er klass vill åka på skolresa till Skara, fastna inte på  Sommarland.

Åk ångtåg med Skara-Lundsbrunns Järnvägar, en unik museijärnväg. Det är inte bara en tågresa mellan Skara och Lundsbrunn, det är en resa i tiden. Att sätta sig på detta tåg är som att åka tillbaka till 1950-talet. Loken, tågvagnarna, personalen och stationshusen hjälps alla åt för att ge resenärerna en upplevelse från en annan tid.

Även platser och upplevelser runt omkring järnvägen är historiska monument. Här finns t ex en kvarn från 1800-talet där man ibland fortfarande mal mjöl på traditionellt vis. Här finns också ett kafé med äldre butiksinredning, men glassen, våfflorna och kakorna är alldeles nya.

Har ni inte fått nog av gamla järnvägar kan ni avsluta tidsresan med ett besök på Skara Järnvägsmuseum. Annars kan ni ta en promenad till Veterinärmuseet i Skara, Sveriges enda veterinärmuseum, som beskriver veterinäryrkets utveckling under 250 år.

Ett besök i Skara vore heller inte komplett utan att ha kollat in domkyrkan. Moderna människor kanske undrar varför de ska slösa tid på gamla kyrkor, men denna ståtliga byggnad anlagd runt år 1000 är faktiskt helt fantastisk. Inte nog med att det är en av Sveriges största kyrkor, det är också en av de vackraste.

Behöver ni påfyllning i klasskassan innan ni åker på klassresa kan ni sälja delikatesser ihop med DelikatessKungen. Det är ett roligt och lärorikt sätt att tjäna pengar. Företaget tillhandahåller varorna, reklammaterial och en smart app som hjälper er i arbetet. För det är ni som gör jobbet, alltså säljer delikatesserna till grannar och vänner, eller till företag på er hemort.

Produkterna det gäller är allt från salami och cheddarost till dragerad lakrits och chokladpraliner, så här finns både sött och salt. Gemensamt för samtliga varor är att de är noga utvalda, håller hög kvalitet och att de inte går att köpa i butik.

Ni väljer själva hur mycket tid ni ska lägga på försäljningen. Det finns inga krav på hur mycket ni måste sälja, men för ihärdiga försäljare finns bra pengar att tjäna. Andra skolklasser som sålt delikatesser har finansierat hela skolresan genom försäljning.