Klassresa till Stockholms vackra skärgård

En klassresa till Stockholms vackra och helt unika skärgård måste väl ändå anses vara något av det mest fantastiska som man kan vara med om under hela sin skoltid? Det finns en hel rad med olika möjligheter för er att boka och genomföra en klassresa rakt in i detta helt makalösa landskap. Visste du att Stockholms skärgård tillsammans med Stora Barriärrevet utanför Australiens östra kust och några andra områden räknas som världens mest unika marina miljöer? Stockholms skärgård består uppskattningsvis av mellan 30 000 och 35 000 öar, holmar och skär av någorlunda betydelse och täcker cirka 1 700 kvadratkilometer varav cirka 530 kvadratkilometer är land. Det är med andra ord ett ganska så stort område som vi snackar om här.

Utö

En perfekt miljö för en klassresa
För den som till äventyrs aldrig har varit ute i skärgården tidigare så kan den enorma naturupplevelsen på många sätt och vis komma som en regelrätt chock. Skärgården liknar inget annat, det är en helt unik miljö av kobbar, skär, öar av skiftande storlek, öppna vattenytor, glittrande vågor och en frisk vind. Även djurlivet ter sig annorlunda än jämfört med de fåglar och djur som man möter i stan eller på andra ställen på fastlandet. På så sätt är Stockholms skärgård en helt perfekt miljö att förlägga en klassresa i. En av de allra största öarna i Stockholms skärgård heter Utö och ligger – precis som namnet på ön antyder – nästan längst ut i den yttre delen av skärgården. Utö är en perfekt plats för en klassresa och många klassresor brukar landa just här. Att bo på camping eller vandrarhem på Utö samt att ägna sig åt olika aktiviteter som alla i klassen kan delta i bidrar till en mycket bättre sammanhållning i klassen. Dessutom får ni en grym chans att på ort och ställe fördjupa er i ett stycke kulturhistoria när ni med egna ögon får se hur den bofasta befolkningen i Stockholms skärgård lever året runt därute.

Klassresa till Stockholms skärgård
Om ni i klassen planerar att tjäna pengar till en klassresa till Stockholms skärgård så kan ni mycket väl ha god användning av den här länken som berättar mer om vad ni kan förvänta er under er kommande klassresa till Stockholms skärgård.