Klassresa i Värmland

Värmland är ett landskap känt för mycket. Städer som Karlstad och Karlskoga, Vänern, Sveriges största sjö, en massa kändisar, från Selma Lagerlöf och Tage Erlander till Sven-Ingvars och Hampus Hedström. Men det är heller inget dåligt semestermål. Här finns gott om sevärdheter och museer, men Värmland är också naturskönt och trevligt med milsvida skogar och mängder av sport- och fritidsanläggningar för både sommar och vinter. Här följer tre heta förslag på skolresor i Värmland.

Årjäng


Årjäng kanske man inte tänker på som ett semesterparadis, men här finns Årjäng Camping & Stugor Sommarvik som anordnat skolresor i flera decennier. Bo i självhushållsstugor, tält eller något däremellan, bada, spela golf, paddla kanot, grilla och vandra. Bestäm era egna aktiviteter eller använd arrangörens färdiga skolreseprogram.

Boda Borg

I Karlskoga finns äventyrshuset Boda Borg där grupper i alla åldrar får möjlighet att tävla och leka. Klättervägg, segway, spökvandring och Robinsonkamp är bara några av de utmaningar som utlovas. Vill ni fortsätta äventyren även på kvällen kan ni bo i temainredda lägenheter som finns i alla varianter från Vilda Västern till Rymden.

Vildmarksliv

Vildmark i Värmland arrangerar skolresor i Guds fria natur. Väljer ni detta alternativ får ni bygga en egen flotte och testa dess sjöduglighet på Klarälven, ta er fram i linbana mellan trätopparna och spana på vilda djur. Nätterna tillbringas i campingstugor i vildmarken där ni också kan grilla, spela volleyboll eller bara ta det lugnt. Precis som de andra resmålen ges stora möjligheter för er själva att påverka vad ni vill se och uppleva.

Hur ska man då ha råd att åka på skolresa? Aktiviteter i skolans regi måste vara tillgängliga för alla elever och alla familjer har inte samma ekonomiska förutsättningar. Därför är det mest rättvist att starta en gemensam insamling. Man kan anordna en loppmarknad eller en teaterföreställning, men i ärlighetens namn blir det ju då ändå i första hand föräldrarna som tvingas betala för att det ska ge ett överskott.

Ta istället hjälp av proffs. DelikatessKungen t ex, de har samarbetat med skolklasser ända sedan 1992. Skolelever och idrottsklubbar säljer deras produkter, som cheddarost och salamikorv, mot provision. Företaget tillhandahåller säljmaterial, ni säljer, distribuerar och tar betalt. Låter det bra så kolla om inte ett samarbete med DelikatessKungen kan vara det bästa sättet att finansiera er skolresa.