Islandsresa med klassen

Island är nästan ett grannland, men det tar över tre timmar att flyga dit, mellan Grönland och Färöarna. Det finns dock alla skäl i världen att göra den resan för Island är ett väldigt fascinerande land. Åk dit på skolresa vetja!

Det bor drygt 300 000 personer på Island, ungefär lika många som i Malmö. Merparten av islänningarna bor i eller i nära anslutning till huvudstaden Reykjavik. 3,34 invånare per kvadratkilometer att jämföra med 23,1 i Sverige, så det är inte precis ett tättbefolkat land. Islänningar är generellt trevliga och pratar bra engelska, men det är ändå inte människorna som gör Island unikt utan naturen. Här finns blå laguner och svarta stränder, varma källor att bada i, gejsrar och vulkaner. Glaciärvandring är en annan isländsk specialitet och vill ni granska en inaktiv vulkan på nära håll är Island troligen världens bästa resmål.

Att åka på valsafari är en annan lokal specialitet ni bör utnyttja, liksom att rida islandshäst. När vi ändå är inne på det isländska djurlivet borde ni vika några timmar åt fiske, antingen i båt eller från land. Här kan ni fiska forell, lax och mycket annat. Faktum är att fisk utgör halva landets export.

Att flyga till Island kostar pengar, det går inte att komma ifrån. Restaurangpriserna är också ganska höga i svensk jämförelse, men väljer ni att bo på vandrarhem behöver inte en skolresa till Island bli helt galet dyr även om en del aktiviteter riskerar att slita på budgeten.

Väljer ni ändå att åka till Island med klassen – och det finns många goda skäl att göra det – kommer ni att behöva ladda klasskassan innan avfärd. Gör det ihop med DelikatessKungen. Om ni säljer deras delikatesser tjänar ni pengar till skolresan på ett roligt sätt.

Eftersom försäljningen är helt provisionsbaserad bestämmer ni själva hur lönsamt det ska bli. Varje paket lagrad cheddarost, lufttorkad salami och dragerad lakrits ni säljer tar er ännu ett steg närmare drömresan. Till er hjälp har ni DelikatessKungens samlade erfarenhet och kompetens, säljmaterial och en app som håller reda på försäljningen åt er och underlättar kommunikationen med gruppens kontaktperson som också kan hålla koll på att jobbet går som det ska.

Ni säljer där ni bor, till grannar, vänner och lokala företag, och väljer själva hur ni ska lägga upp arbetet som därmed blir mycket fritt och kravlöst.