Hafsten Resort

Hafsten Resort är en etablerad fritidsanläggning som ligger på en halvö utanför Uddevalla. Här har den legat sedan 1955 då den startades av Sixten och Clary Grytfors. Än idag är det familjen Grytfors som driver anläggningen, som vuxit från att vara en enkel camping till att innefatta alla möjliga aktiviteter, som båtuthyrning, hinderbana, äventyrsgolf, frågesport, klättervägg, lerduveskytte, bastu, vandringsleder och nästan alla spel och idrotter som tänkas kan.

Detta är med andra ord en perfekt plats för en skolresa om man gillar att leka och tävla i naturen, och till allas lycka har Hafsten färdiga skolresepaket för alla smaker. Ni kan också välja att själva plocka ihop vilka aktiviteter ni vill, om ni vill bo i stugor (Hafsten har ett sextiotal stugor för uthyrning) eller kanske i en trä-tipi med 32 sängplatser. Där kan ni sitta och koppla av vid lägerelden på kvällarna och se tillbaka på en dag full av fart och rörelse. Hafsten Resort är en familjeanläggning och det mesta här är anpassat för barn och ungdomar.

Åk dit med buss eller tåg. Från Stockholm är det 46 mil till Hafsten, från Umeå 97 mil och från Göteborg bara 9. Väl på plats äter ni på någon av Hafstens tre restauranger som har lite olika inriktning, eller tillagar egen mat på någon av anläggningens grillplatser. Bada kan ni göra i pool, med eller utan bubblor, eller i havet där ni också kan åka båt, kanot, kajak eller trampbåt.

Här finns alltså en rad olika möjligheter. Om ni vill kan ni till och med boka en rundtur med helikopter. Fast just det kostar en slant, och då kan det behövas ett kreativt sätt att utöka klasskassan. Här kommer ett sådant: sälj delikatesser! Genom att sälja Delikatesskungens produkter kan ni tjäna pengar på ett enkelt och roligt sätt. Det är dessutom lärorikt. Så här går det till:

Först får ni hem ett säljpaket från Delikatesskungen. Sedan säljer ni cheddarost, salami, chokladpraliner, delikatessvåfflor, olivolja, chokladdragerad lakrits och mandlar på er egen ort. Ju mer engagemang ni lägger på försäljningsarbetet, desto mer säljer ni. Man kan alltså säga att ni själva väljer hur mycket extrapengar ni vill ha till skolresan.