Göteborg – mer än Liseberg

Sveriges näst största stad Göteborg är ett populärt resmål för skolklasser i alla åldrar. Det är lätt att ta sig dit, det finns gott om boenden i alla prisklasser och här finns mycket att se och göra.

Liseberg, tänker många, och det är förvisso ett av Sveriges ledande nöjesfält, väl värt ett besök, men Göteborg är så mycket mer än Liseberg och ”goa gubbar”.

Räknar man in förorterna har Göteborg nu mer än en miljon invånare. Här finns storföretag som Volvo och SKF, evenemang som Way Out West och Kulturkalaset, sevärdheter som Avenyn, Nya Ullevi, Gothia Towers och Poseidon, Carl Milles-statyn på Götaplatsen.

Ett sätt att få översikt över staden är att se den från vattnet, närmare bestämt från de klassiska Paddanbåtarna. Därifrån ser ni Göteborgs hamn och en lång rad fascinerande och historiskt intressanta platser från första parkett under c:a 50 minuter. Från mitten av april till början av oktober avgår båtarna vanligtvis flera gånger i timmen. Känner ni er mer som landkrabbor finns sightseeingbussar i form av dubbeldäckare utan tak.

Vatten är annars ett centralt tema för den gamla fiskestaden, och vad passar då bättre än ett besök på Sveriges största handelsplats för fisk och skaldjur – Feskekörka? Kanske hade ni inte tänkt tillbringa klassresan tittandes på fisk, men här finns restauranger, kurser i ostronöppning, guidade turer och roliga event.

Ett besök på Universeum är också väl spenderad tid. Utställningar, farliga djur och en artificiell regnskog garanterar nya upplevelser och kunskaper. Om det inte räcker med hela jorden i ett enda museum så utlovas även ett rymdäventyr. Hur äter man, tränar, tvättar sig och går på toaletten i tyngdlöst tillstånd? Det får ni veta här. På Universeum kan ni också äta lunch i en helt vanlig jordisk atmosfär, i restaurangen eller medhavd matsäck.

Slottsskogens äventyrsgolf är en minigolfbana utöver det vanliga. Mitt i Slottsskogen finner ni denna pärla. En artonhålsbana som inte liknar någon annan, och en härlig uteservering med glass och läsk när ni behöver en paus i spelet.

Vad ni vill göra i Göteborg är upp till er, men det mesta kostar pengar och den biten går att få hjälp med. Genom att sälja Delikatesskungens produkter kan ni tjäna ihop pengar till hela resan. Ni tar inga ekonomiska risker och får all hjälp ni behöver för att klara av försäljningsarbetet. Det är inte bara lönsamt, det är roligt och lärorikt också.