Gokart

Vad ska man göra på skolresa eller en utflykt med klassen? Det är svårt att hitta aktiviteter som alla tycker om, både killar och tjejer, oavsett intressen, men en populär aktivitet är att köra gokart. Det fungerar dessutom för alla åldrar och är ett uppskattad event såväl på firmafester som på möhippor och svensexor. Vem vill inte bejaka sitt barnjag medan man susar fram i full fart?

Gokart, eller karting, är faktiskt inte bara ett tidsfördriv för fester och klassresor. Det är en seriös sport som organiseras av Svenska Bilsportsförbundet. Då i olika tävlingsklasser med olika styrka i motorerna. De yngsta tävlande är bara sex år.

Fast i första hand är väl gokart förknippat med förströelse för människor som vill tävla på skoj med kompisar, eller bara åka runt och testa sina egna gränser. En viktig faktor till att gokart blivit så populärt är att det finns lite varstans i Sverige, inte bara i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det finns både inomhus- och utomhusbanor, så det går att göra året runt oavsett väder. Inomhus är kartarna vanligen eldrivna, utomhus funkar bensin också.

För den som är seriös finns både kurser och instruktörer, men på en utflykt med klassen lägger man sig oftast på en lite lägre ambitionsnivå. För hobbybruk är fordonen utrustade med en metallbåge runt hjulen som gör ekipaget väldigt krocksäkert, och i kombination med den låga tyngdpunkten är det nästan omöjligt att skada såväl sig själv som karten. Och så har man såklart hjälm och säkerhetsbälte också.

Känner man ändå att man inte vågar sätta sig i en gokart har de ställen som erbjuder gokart vanligtvis också lite stillsammare aktiviteter på repertoaren, som bowling, biljard och shuffleboard. Men ta chansen att åka gokart, det är kul! Antingen tävlar ni mot varandra eller också åker ni bara runt och har kul.

Är man en större grupp går det att hyra en hel gokartbana. Det kostar en slant, men även det har en lösning. Är det tomt i klasskassan kan ni fylla på den genom att bli försäljare. Sälj DelikatessKungens produkter och tjäna pengar! Ni säljer, de levererar och så delar ni på vinsten. Det är lättsålda delikatesser som ekologisk olivolja, belgiska praliner och salami med hög kötthalt, och att de är eftertraktade är särskilt bra eftersom ersättningen är provisionsbaserad. Säljer ni mycket så tjänar ni mycket. Fartfyllt och roligt är det också, precis som gokart.