Åk helikopter med klassen

Man behöver inte åka så långt bort på skolresa för att uppleva något unikt och annorlunda. Det räcker faktiskt med att förflytta sig några hundra meter för att få nya perspektiv – rakt upp i luften. En guidad helikoptertur är ett fantastiskt sätt att se sin egen stad. Tänk att få se sitt hus och gata uppifrån!

Men är det inte vansinnigt dyrt att åka helikopter? Det är ju sånt som kungligheter och popstjärnor gör för att spä på sin stjärnglans. Billigt är det inte, man får räkna med en dryg tusenlapp per person och det blir ju stora summor för en hel skolklass. Särskilt om man betänker att resan bara varar 15-20 minuter.

Å andra sidan, det är ungefär lika mycket som en handfull biobiljetter och hur många filmer har man inte sett som man börjat glömma bort redan vid eftertexterna? Eller några restaurangmiddagar, som inte heller ger något bestående minne. En vanlig inrikesresa med tåg kan lätt komma upp i samma pengar och då slår det ju ändå lite högre (på alla sätt) att flyga helikopter. Här snackar vi nästan garanterat om ett minne för livet.

Så fundera på om ni inte ska spara ihop pengar till en höjdarutflykt, och i så fall hur ni ska göra det. Möjligheterna är många. Allra enklast är nog att samarbeta med något företag som har upparbetade kontakter med producenter och distributörer. Som DelikatessKungen som säljer delikatesser som dragerad lakrits, handgjorda praliner och ekologisk olivolja. Alla varorna är av hög kvalitet och kommer i lättsålda presentförpackningar.

Ni bestämmer själva hur och var ni ska sälja, om ni vill knacka dörr i bostadsområden, bearbeta lokala företag eller sälja genom kampanjer i sociala medier. Ersättningen är helt provisionsbaserad så DelikatessKungen har inga synpunkter på hur mycket eller lite tid ni lägger på försäljningen.

Först tar ni upp beställningar. Sedan levererar ni varorna och tar betalt för dem. På det sättet behöver varken ni eller kunderna ligga ute med pengar och ni slipper riskera att sitta kvar med ett osålt lager.

Andra grupper som testat försäljning för att finansiera skolresan har återkommit till DelikatessKungen flera gånger för att tjäna pengar till nya skolresor. Kanske inte lika roligt och minnesvärt som att åka helikopter med klasskompisarna, men trevligt, lärorikt och lönsamt.